Nov 272012
 

Desi sunt cele mai cunoscute, razele soarelui si tigarile nu sunt singurele cauze ce duc la imbatranirea prematura a tenului. Inflamatia cronica este una din cauzele cel mai usor trecute cu vederea.

Prezentam in continuare 4 situatii ce duc la inflamatie, ceea ce in timp distruge prematur componentele naturale ale pielii, cum ar fi proteinele, grasimile si uleiurile secretate.

1. Sesiunile de antrenament

Transpiratia pune in contact pielea fetei cu apa sarata, ceea ce slabeste apararea naturala a pielii, lasand sa patrunda mai multe raze ultraviolete si mai multi agenti poluanti din atmosfera catre celulele pielii. Antrenamentele in sala inainte de ora 10 si cele in aer liber dupa ora 16 pot ajuta la eliminarea a 80% din daunele facute de razele UV de tipul B, care sunt cele mai nocive pentru piele.

2. Verifica eticheta produselor cosmetice

Propilenglicolul este un ingredient folosit in medicamentele pe baza de cortizon dar si in multe solutii de curatare si hidratare a pielii de pe piata. El poate duce la iritatie ceea ce la randul ei determina inflamare.

3. Spune ‘nu’ mancarii procesate

O dieta bogata in faina alba si zahar, o combinatie de ingrediente foarte des intalnite in mancarea procesata din supermarketuri sau in meniurile fast-food determina o reactie de glicare intre moleculele pielii. Aceasta reactie solidifica colagenul si scade elasticitatea imprimand pielii rigiditate, tendinta de rupere mult mai usoara.

4. Calmeaza-ti trairile interioare intense

Stresul emotional, cum sunt starile de furie conduc la eliberarea histaminei, un complex imun ce duce la inflamatie si la distrugerea matricei proteice a celulelor pielii.

sursa: www.menshealth.com

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)