Feb 212013
 

Cele mai multe parfumuri / ape de colonie sunt vandute acum intr-o sticla cu atomizor, un avantaj fata de vechea metoda de prezentare, si anume sticla simpla care nu avea dispozitivul de pulverizare, fiind acela ca parfumul este imprastiat uniform pe o suprafata mai mare in cantitati mici. Moleculele parfumului sunt ‘pregatite’ de catre pulverizator, uleiurile volatile ale parfumului incepand sa isi faca simtita prezenta imediat. De asemenea, aceasta este si o metoda mai economica decat aceea de a folosi palma plina de colonie pentru a aplica parfumul in diverse zone ale corpului.

Locurile de aplicare sunt strict la alegerea ta: parul curat e un loc excelent, deoarece el retine mult timp aroma parfumului. Bineinteles, sunt si clasicele ‘puncte de pulsatie’ in care pielea vine in vecinatate cu vasele de sange care dau o temperatura ceva mai ridicata fata de alte parti ale corpului: in jurul gatului, urechi si incheieturile mainilor. Unii barbati au impresia gresita ca aceasta este o metoda feminina de a aplica parfumul.

O idee foarte buna este aceea ca atunci cand ai iesit din dus sa aplici parfumul pe piept, spate si umeri, inainte de a pune tricoul sau camasa curata pe tine, care va retine aproape de corp aroma parfumului si o va imprastia lent de-a lungul zilei.

Niciodata nu trebuie sa folosesti parfumul ca un inlocuitor al dusului. Foloseste un deodorant neutru sau fara miros daca nu gasesti unul care sa iti fie pe plac ca si miros.

Toti se plang azi de longevitatea mica a parfumurilor. Aceasta se intampla fie pentru ca nu aplica recomandarile de mai sus, sau pentru ca pur si simplu nu au aplicat suficient parfum. Ai nevoie mai mult de 1-2 puff-uri timide. Ai petrecut destul timp alegand o aroma care sa iti placa, acum foloseste-te de ea la intregul potential, reaplica-l regulat pe piele.

Este complet gresit sa crezi ca parfumul trebuie sa tina un timp indefinit pe piele. Folosind o metafora culinara: ai mancat o masa delicioasa, cu un gust deosebit. Te-ai simtit grozav, dar trebuie sa repeti procesul mancarii ei pentru a simti din nou gustul.

In timp, creierul se obisnuieste cu mirosul si il vei simti din ce in ce mai putin. Dar asta e ceea ce simti tu, pentru ca porti parfumul de cateva ore, ceilalti care intra in contact cu tine il vor mirosi imediat. Nu e nevoie deci sa aplici cantitati industriale doar pentru ca tu simti mai slab parfumul.

O metoda de a evita aceasta obisnuinta este de a mentine nasul si creierul ‘in alerta’ folosind alternativ 2-3 parfumuri, prin rotatie.

Pe masura ce imbatranim, pielea devine mai putin receptiva la parfum: devine mai uscata, balanta hormonala se altereaza, suntem mai predispusi in a simti efectele bolilor, obiceiurile alimentare se schimba. Memoria ne poate juca feste in ceea ce priveste parfumurile, gusturile se pot schimba radical si capacitatea olfactiva se poate diminua.

Sursa: www.apetogentleman.com

  One Response to “Cum “purtam” parfumul”

  1. Foarte util articolul:)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)