Jun 292010
 

Cred ca toata lumea stie cum sa se spele pe cap de la o anumita varsta incolo. Sau cel putin asa ar trebui. Cu riscul de a posta un articol pe care majoritatea sa-l considere inutil, totusi o sa o fac macar pentru aducerea aminte a importantei ingrijirii parului… si poate gasiti ceva in el care sa va completeze cunostintele.

Indiferent daca adoptati un stil “classic” sau preferati ultimele tendinte in ale frezelor, o ingrijire simpla, dar eficienta, a parului este esentiala in pastrarea unui aspect placut  si sanatos al parului.

5 pasi pentru un par sanatos si aspectuos:

Spalatul parului

Urmariti sa pastrati parul sanatos si curat cu un sampon de calitate. Este elementul de baza al orcarui stil de frizura. Frecventa cu care va spalati parul depinde de stilul de viata. Daca sunteti mai activ decat majoritatea barbatilor, atunci sfatul este ca sa va spalati parul mai des pentru a reduce depunerile pe care transpiratia le lasa pe pielea capului. Indiferent de programul fiecaruia asigurati-va ca spalatul parului este parte din rutina voastra.

Tonifierea parului si a scalpului

Masati-va usor scalpul. Acest pas este deseori sarit din rutina fiecaruia de ingrijire a parului. Pacat, pentru ca o tonifiere de cateva minute – dupa spalare dar inainte de aplicarea balsamului – nu numai ca va da o senzatie placuta dar si ajuta la eliberarea de uleiuri naturale din glandele sebacee (adica e de bine!). Nu exista o tehnica speciala de masaj, dar evitati masarea in cercuri ca sa nu va incurcati firele de par.

Conditionarea parului (adica aplicarea unui balsam)

Hidratati-va parul. Balsamul este un produs esential pentru par daca aveti un par uscat (pe cap, nu in gradina). O clatire cu o solutie erbacee este mai buna pentru cei cu parul uleios. Avand in vedere ca recomandarea este sa folositi produse cat mai naturale, pe acestea le puteti obtine chiar in casa (asa au pornit cateva firme mari din aceasta industrie), dar mai bine incercati sa gasiti aceste produse la magazin sau la farmacie. Din nou, atentie la ce cumparati; nu va zgarciti, ca este vorba de parul vostru si s-ar putea sa se zgarceasca si el cu durata de sedere pe cap.

Aranjarea parului

Aveti nevoie de ustensilele potrivite pentru asa ceva: o perie (de preferinta cu par natural, pentru ca sunt cele mai bune), un pieptene (cu dinti rari daca aveti parul cret/ondulat) si un uscator (daca are mai putin de 1000 de watti va pierdeti timpul).

Stilizarea parului (freza)

Gasiti-va un stil (frizura) comfortabil pe care sa puteti sa il mentineti zilnic singuri in mai putin de 5 minute. Cu cat mai bine cunoasteti produsele de stilizare a parului cu atat mai repede va veti putea aranja parul. Asigurati-va ca studiati  indeajuns aceasta problema ca sa va puteti descurca cat mai bine si mai repede.

Ponturi

* Nu va zgarciti cu produsele de stilizare a parului. Acelea ieftine va pot usca sau ingrasa parul. Gasiti geluri, ceara de calitate sau orice alte produse vi se potrivesc stilului ales si tipului de par. S-ar putea sa vi se para un pic scumpe, dar nu aveti nevoie sa folositi decat o cantitate mica pentru a obtine efectul scontat.

* Mergeti regulat la frizerul vostru preferat.

* Alegeti-va frizerul (stilistul) in cunostinta de cauza. Un stilist bun va poate da o alta perspectiva despre ce stil vi se potriveste cel mai bine, sfaturi despre ce produse sa folositi (si nu neaparat acelea pe care le au ei de vanzare in salon!) si despre ce instrumente si tehnici sa folositi atunci cand va aranjati singuri. Diferenta dintre un stilist bun si unul care doar cauta sa dea impresia ca e bun este esentiala si va puteti da singuri seama de asta, numai sa incercati mai multi.

* Daca aveti sprancene bogate si crescute haotic, rugati-va stilistul sa va tunda si sa va aranjeze si sprancele atunci cand va tunde.

* Folositi un sampon de calitate potrivit frecventei cu care va spalati pe cap si tipului de par. La cea mai mica urma de matreata, cautati un sampon care sa combata aceasta problema.

Avertizari

* Nu va lasati influentati de baietii care fac misto de modul in care va ingrijiti parul. Un par sanatos si cu aspect placut va face bine in orice ocazie, la servici, in afaceri sau cu fetele/doamnele, si va impodobeste capul pentru o perioada mai lunga de timp.

  2 Responses to “Ingrijirea parului pentru barbati”

  1. Perfect de acord.

  2. Cum adică să folosesc si perie și piepten?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)