Jun 262013
 

Un barbierit bun incepe in fapt inainte de a pune lama aparatului de barbierit sau a briciului pe fata. Pentru asta zona ce trebuie barbierita trebuie sa fie curatata si udata bine inainte de a incepe efectiv barbieritul. Acesta este deseori pasul pe care multi barbati il sar.

Foloseste pentru curatare un produs destinat pielii fetei pentru ca sapunurile de corp si cele cu efect deodorant inlatura uleiurile naturale ale pielii, uscand-o astfel prea mult pentru a mai suporta ‘agresiunea’ lamei fara aparitia nedoritei iritatii de dupa ras.

Fii generos cu clatirea, apa calda inmoaie pielea si barba, deschide porii permitand un barbierit mai confortabil si mai aproape de nivelul ‘0’ al firelor de par. Nu te grabi, unii medici dermatologi spunand ca poti avea nevoie de pana la 3 minute pana pielea este pregatita complet pentru barbierit.

Intorcadu-ne la curatarea pielii, pe piata sunt mai multe produse ce poarte eticheta ‘pre-shave cleanser’ dar nu e nevoie sa iti pierzi si banii cu ele, si din moment ce probabil folosesti deja o crema sau un sapun de barbierit de calitate, le poti folosi pe acestea in procesul de pregatire a pielii fetei pentru barbierit. Daca ai facut spuma intr-un bol folosind crema sau sapunul (te-am invatat aici cum sa faci asta) intinde putin din spuma formata cu pamatuful peste fata si apoi acopera fata cu un prosop cald si umed (nu trebuie sa fie plin de apa) pret de 1-2 minute. Sterge fata cu acelasi prosop de resturile de crema si aplica apoi crema din bol asa cum o faci de obicei pentru barbierit.

Adaugarea unui ulei pre-shave asigura o si mai buna lubrifiere, fiind un partener perfect adaugat pielii corespunzator pregatite si noi iti recomandam sa il incerci.

  One Response to “Pregatirea tenului pentru barbierit”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)