Jun 082011
 

Recent am gasit un blog al unui colectionar de obiecte din perioada 1950 – 1989, Catalin Baboianu. Am fost placut surprins sa gasesc pe acel blog fotografii ale unor instrumente folosite in Romania pentru tuns si barbierit, inainte de revolutie. Mi-au trezit amintiri placute si, cu acordul proprietarului, am sa va prezint si voua cateva dintre ele. Daca doriti sa vedeti intreaga colectie a lui Catalin vizitati blogul lui: catalinbaboianu.wordpress.com

Nu am reusit sa gasesc date si descrieri ale instrumentelor prezentate, dar daca le cunoasteti si stiti cate ceva despre ele va rog sa postati comentarii.

Trusa pentru barbierit

 

Etui din piele
Brici de barberit – Brasov 1970
Aparat clasic de barbierit si pamatuf
Aparat de barbierit romanesc – Intreprinderea Inox Bucuresti
Aparat electric de barbierit rusesc
Aparat de ascutit lamele de barbierit – Bakony
Masina de tuns manuala
Aparat electric de barbierit Heba 3

Acestea sunt numai o parte din ele.

Multumim Catalin pentru colaborare si sper sa iti maresti colectia cu cat mai multe lucruri de valoare de pe meleaguri socialiste.

  One Response to “Instrumente de tuns si barbierit de dinainte de ’89”

  1. Salut am si eu aksa de la bunicul meu o masina de barbierit veche de peste 40 ani si o trusa cam tot asa de veche cu toate accesoriile in ea daca esti interesat ast un email.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)