Nov 292012
 

Moda isi schimba constant trend-urile. In ciuda acestui lucru sunt cateva piese vestimentare barbatesti insensibile la aceste valuri, care raman cheia formarii unei garderobe elegante si functionale masculine.

Chiar daca fiecare barbat are stiluri si gusturi diferite, cele 10 piese vestimentare de mai jos constituie elementele de baza din dressing-ul oricarui barbat ce vrea sa lase impresia de ‘bine imbracat.

 1. Costumul inchis la culoare, croit la comanda

Prima culoare la care majoritatea din noi ne gandim este negrul, deoarece este clasic si merge asortat cu orice. Alte alegeri inspirate care au crescut foarte mult in popularitate in ultima vreme sunt: gri inchis, bleumarin (navy) si maro.

Un costum de calitate nu trebuie sa dea senzatia ca atarna de corp ci ca ‘imbratiseaza’ zona umerilor, talia si picioarele. Pentru a te asigura de potrivire perfecta pe corp cel mai bine este sa il faci la un croitor bun, dupa masurile tale. Merita sa investesti intr-un costum croit exact pe dimensiunile corpului tau deoarece astfel se va potrivi perfect si iti va servi timp de multi ani.

 2. Camasa alba, bine asezata pe corp

O camasa alba, care vine bine pe corp, cu croiala simpla este extrem de versatila si nu se demodeaza niciodata. Poate fi imbracata la costum pentru un look formal sau transformata intr-un element casual cu o pereche de jeansi.

Cel mai bine e sa investesti intr-o camasa de calitate deoarece te va tine mult timp. Pentru un look mai casual evita camasile prevazute cu nasturi la guler, ele au un look mai formal. O camasa din bumbac rezistent la sifonare iti scuteste din timp.

3. Cravata

Cravata este un element esential in garderoba unui barbat, deoarece poate schimba usor aspectul general, chiar daca esti imbracat cu acelasi costum si aceasi camasa. Culorile inchise sunt sigure, versatile si merg in orice anotimp.

Pentru un barbat cu o tendinta mai accentuata spre a fi la moda alegerea unor cravate in culori indraznete, cu diverse modele dau garderobei o tusa de culoare, ce atrage subtil atentia.

4. Jacheta de piele

Este un element esential si foarte versatil deoarece poate fi purtata cu extrem de multe alte haine (camasi, jeansi, tricouri, bluze) rezultand un numar foarte mare de combinatii.

5. Jeansii ce vin perfect pe corp

Felul cum vin pe corp este cel mai important criteriu cand cumperi jeansi. Multi barbati fac greseala unei alegeri incorecte a tipului de jeansi raportat la constitutia lor fizica. Jeansii din ziua de azi vin intr-o sumedenie de croieli, culori si stiluri dar nu toti sunt purtabili in orice anotimp si la orice ocazie.

Alegerea unei perechi de jeansi ce vin foarte bine pe corpul tau si in culori inchise este cea mai buna idee deoarece spre deosebire de cei in culori deschise, cei in culori inchise poti fi transformati (cu un sacou si o camasa potrivite) intr-un element elegant sau casual.

Alege jeansii in functie de bugetul tau si de stilul de viata, nu in functie de marca. Nu alege jeansii si in general orice tip de haina cu inscriptia firmei producatoare afisata mare la vedere pe ea, deoarece acest lucru nu este de acceptat pentru cineva care are dorinta de a se imbraca elegant.

6. Tricouri

Tricourile au diverse tipuri de culori, materiale, print-uri si stiluri. Ca orice alt articol vestimentar barbatesc, este mai versatil cu cat este mai simplu din punct de vedere coloristic si al tipului. Evita tricourile cu diverse imprimeuri, chiar si cele mici. Acestea sunt potrivite garderobei unui adolescent, nu unui barbat.

Este esential sa ai un tricou simplu alb si unul negru avand gulerul in functie de stilul tau (polo, in V, rotund, etc), deci este important sa descoperi cu ce tip de guler te face sa arati cel mai bine.

7. Un pulover bun

Indiferent ca are gulerul rotund, in V, tip Polo sau pe gat, a avea un asemenea element in garderoba care sa iti vina bine este foarte util deoarece te ajuta in zilele friguroase sau in situatiile in care esti grabit si ai nevoie de ceva pe care sa il imbraci in cateva secunde pentru a arata bine.

El poate fi purtat cu jeansii pentru un look casual sau cu un sacou sau blazer pentru situatiile mai formale.

Cel mai important aspect pe care trebuie sa il iei in vedere atunci cand cumperi un pulover este confortul. Daca nu te simti bine in el, nu il cumpara.

8. O pereche de pantofi eleganti.

Se zice ca primul lucru pe care o femeie il observa la un barbat sunt pantofii lui. Indiferent daca acest lucru este adevarat sau nu, sa investesti intr-o pereche buna de pantofi negrii sau maro te va ajuta sa fii remarcat indiferent de ocazie.

Multi barbati fac greseala de a cheltui multi bani pe o pereche de pantofi de firma, fara a cumpara si produse care vor ajuta acea pereche de pantofi sa dureze. Asigura-te ca ai grija de pantofii tai, asta insemnand curatare, cremuire si protejare. In felul acesta ei te vor insoti ani de zile.

9. Ceasul

Un barbat are nevoie de un ceas de calitate. Chiar daca functia de afisare a orei e preluata in epoca noastra de telefoanele mobile, un ceas de calitate e un element clasic al garderobei care te va tine multi ani de zile.

Alegerea ceasului corect poate completa perfect look-ul general si poate spune multe despre personalitatea ta. Alege ceva simplu, deoarece ce este simplu este si foarte versatil. Evita detaliile de mari dimensiuni, scad din versatilitate.

10. O pereche de tenisi

Merg purtati la o tinuta casual, la sala, la o plimbare de relaxare sau in calatorii. Alege o pereche cu stil si durabila.

Desi in ultimii ani tenisii fabricati de branduri renumite au fost la moda, nu trebuie sa investesti multi bani intr-o pereche de tenisi pentru ca poti gasi produse ai unori producatori consacrati la preturi bune, de exemplu seria Jack Purcell de la Converse.

Aceste elemente esentiale sunt primii pasi in construirea unei garderobe clasice, cu mult stil.

Nu lasa abundenta diverselor trenduri pe care diversi producatori le promoveaza in fiecare sezon sa iti distraga atentia de la aceste piese clasice si esentiale care nu se demodeaza niciodata.

Este foarte probabil ca in urmatorul sezon diversele elemente (materiale, elemente aplicate, croieli, culori, detalii) ce sunt la moda si sunt promovate indelung in actualul sezon ca must-have-uri sa iti ofere un look demodat in urmatorul sezon.

sursa: shavemagazine.com

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)