Nov 242010
 

Dupa cum spuneam acum ceva vreme, mi-am pus in gand sa caut putinele saloane pentru barbati din Bucuresti care ofera servicii de tuns si barbierit. Bineinteles ca, printre sutele de saloane pentru doamne, am gasit foarte putine (cat sa le numari pe degetele de la o mana) pentru barbati.

Si cum din auzite nu era de ajuns ca sa va impartasesc si voua ce aflasem, m-am hotarat sa le fac si o vizita ca sa vad pe pielea mea cum sta treaba. Si cum cele mai bune impresii le auzisem despre Gentlemen’s Barber am hotarat sa incep cu ei.

Acest salon, dedicat exclusiv barbatilor este situat intr-una dintre cele mai bune zone din Bucuresti, calea Victoriei. Mai exact pe strada George Enescu la numarul 9.

Inca de la intrare poti observa ca nu ai de-a face cu un salon ca oricare altul. Spatiul aerisit, fotoliile din piele din zona de asteptare, scaunele confortabile de tuns/barbierit si muzica linistitoare te introduc intr-o atmosfera placuta in care nu poti decat sa te simti excelent. Totul este completat de personalul de acolo care te intampina zambitor de la primii doi pasi pe care i-ai facut de la intrare. Buuun…. pana aici totul cat se poate de bine. Trecem la treaba.

Tunsul ca tunsul…. ar zice unii ca mine. Iti taie parul, te aranjeaza si gata. Hmm… Dar cand incepi si privesti mai in detaliu observi ustensilele profesionale de calitate (pe care cei de acolo se ocupa personal sa le procure inclusiv din afara tarii, in cazul in care nu gasesc pe la noi ce le trebuie) si un stil de tuns pe care nu il gasesti in multe locuri. In sfarsit nu mai aveam parte de „hair stylisti” care coafeaza doamne si din cand in cand mai tund cate un barbat crezand ca e tot una. Nu. Aveam de-a face cu un om care stie intr-adevar ce inseamna sa tunzi un barbat, atent la toate detaliile si liniile pe care trebuie sa le urmareasca. Rezultatul… cand am intrat pe usa acasa, in loc de buna seara am auzit „uau… cine te tuns asa de bine?”. Era sotia mea care zice ca e cea mai buna tunsoare pe care a vazut-o la mine in ultimii 2 ani. Si a doua zi mi-a zis din nou acelasi lucru. Si tot asa si alte cateva persoane cu care m-am intalnit a doua zi. Si  nu ca m-as fi dus pana acum sa ma tund numai la coltu’ strazii; am colindat si eu prin saloanele cu nume si renume…

Pasul 2 – barbieritul. Cum de ceva bucata buna de vreme am inceput sa ma cam specializez in teoria barbieritului traditional umed…. cam stiam ce ma astepta. De pe la saloanele cu traditie si renume de la Londra stiam ca se incepe cu un prosop umed fierbinte si aromat care inmoaie firele de par, dupa care se aplica uleiul (pre-shave oil), crema de barbierit (transformata in spuma si aplicata pe fata cu ajutorul unui pamatuf), se barbiereste cu briciul, dupa care se aplica un prosop umed si rece (care inchide porii si indeparteaza senzatia de arsura in caz ca apare) si se aplica un aftershave sau , mai bine, un balsam aftershave. Buun… cam asa fac domnii de la Londra. Si…. tot asa fac si domnii de la Gentlemen’s Barber. Sigur, nu 100% la fel, pentru ca fiecare Master Barber isi aduce un aport personal asupra ritualului barbieritului, dar pasii principali sunt intotdeauna respectati. Concluzia – un barbierit excelent.Este ceva ce merita orice barbat sa experimenteze, daca nu regulat, macar din cand in cand ca sa se simta ca un adevarat domn.

Si cum calitatea barbieritului consta nu numai in indemanarea barbierului si ritualul ci si in calitatea produselor folosite, Robert (caci asa il cheama pe domnul in grija caruia am fost pe durata vizitei mele acolo), o persoana foarte deschisa, cu bogate cunostinte in ale meseriei pe care cu mandrie o practica si cu o deosebita consideratie pentru clientii sai, a fost de acord ca intr-o frizerie de top (foarte multi spun ca e cea mai buna) nu pot sa existe decat cele mai bune produse din domeniu. Astfel, dupa vizita mea acolo, barbieritul la Gentlemen’s Barber se face cu produse Truefitt&Hill.

Pamatuf Truefitt&Hill

Pamatuful sintetic a fost inlocuit cu un pamatuf din par (super badger) natural de bursuc, iar clientii se vor bucura de calitatea de neegalat si aromele imbietoare ale uleiului pre-shave, ale cremei si balsamului aftershave din gama West Indian Limes (alegerea personala a lui Robert). Sunt convins ca, pe masura ce clientii isi vor exprima aprecierea fata de aceste produse, veti putea gasi pe masa lui Robert si produse din alte game Trufitt&Hill.

Printre serviciile pe care nu le-am mentionat pana acum, dar care intregesc cu succes pachetul de servicii de exceptie ale salonului ar fi masajul scalpului, gatului si umerilor (sunt sigur ca se cheama cumva zona dar nu-mi vine acum…) cu un aparat special de masaj, ca parte a tunsului, de spalat parul inainte si dupa cred ca nu ar mai fi trebuit sa amintesc avand in vedere ca sunt obligatorii (apropo… dupa tuns parul se spala cu sampon, se clateste, apoi se trateaza cu balsam si se clateste iar…. in cate saloane ati vazut sa respecte asta?), manichiura + masajul mainii, pedichiura. Iar la iesire, ca sa va asigurati ca iesiti impecabil de acolo, va puteti lustrui si pantofii.

In concluzie – felicitari Robert, felicitari echipei Gentlemen’s Barber si va recomand cu caldura sa-i calcati pragul.

  6 Responses to “In vizita la Gentlemen’s Barber”

  1. […] In vizita la Gentlemen’s Barber Wed Nov 24, 2010 23:27 pm Dupa cum spuneam acum ceva vreme, mi-am pus in gand sa caut putinele saloane pentru barbati din Bucuresti care ofera servicii de tuns si barbierit. Bineinteles ca, printre sutele de saloane pentru doamne, am gasit foarte putine (cat sa le numari pe degetele de la o mana) pentru barbati. Si cum din auzite nu era […] […]

  2. Yummy.Trebuia sa bagi si niste preturi orientative, desi sunt convins ca nu astea conteaza.

  3. sotul meu se tunde numai acolo..va pot spune ca un tuns este cam 60 de lei, dar cu un ritual intreg. cu barbierit parca e vreo 80 de leiiar pentru mani-pedi trece de 100. merita fiecare sfant, desi multi nu inteleg procesul si nici nu-l apreciaza

  4. Am si eu o intrebare: masajul si spalatul parului este obligatoriu?- adica intra in pretul normal de tuns?; De asemenea doream sa te-ntreb- in cazul in care nu-i sugerezi nimic – legat de stil- poti conta pe el(Robert) sau pe oricare alt frizer din echipa lui pentru alegerea stilului? (cu alte cuvinte poti merge pe mana lor?). Merci mult.

  5. Masajul nu este obligatoriu, dar spalatul da. Oricum sunt incluse in pret. Cat despre alesul stilului… intotdeauna este indicat, cel putin la prima vizita la orice frizer (presupunand ca dupa aia de duci tot la el si te si tine minte cat de cat) sa ii oferi un minim de informatie. S-ar putea ca un stil care se potriveste fizionomiei tale sa nu mearga cu stilul tau de viata, sau ceva de genul asta. Cu toate astea eu am mers si numai pe inspiratia si experienta lui si am fost f multumit. Si mai stiu cativa care au facut la fel cu aceleasi rezultate. Totusi, un minim de ghidare nu strica niciodata.

  6. Salut, am ramas profund dezamagit de acest salon si implicit de marele frizer de aici.Rezumat:  – Cost 80 lei tot ritualul (spalat, tuns, spalat si masaj). – Tunde cu masina – Mega grabit (~30 min per client) – Nu e atent la ce ii ceri (desi i-am dat cateva indicatii clare si alte cateva raspunsuri la intrebarile lui) – Atmosfera a fost mentinuta de un TV cu stiriPer total, tunsoare de salon de cartier in buricul targului.Nu recomand.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)