Apr 262013
 

Am mai tot disecat firul in patru in ceea ce priveste diferitele aspecte ale barbieritului, dar din cand in cand va mai aduc aminte de cate ceva in speranta ca voi intalni din ce in ce mai putini indivizi care se plang in legatura cu barbieritul.

Azi – 4 dintre cele mai importante “amanunte” de luat in seama.

1: Curatenita pielii fetei.

Daca folosesti un aparat electric, pielea trebuie sa fie curata si uscata. Daca aparatul folosit este unul cu lama, pielea trebuie sa fie curata si uda. Scapand de murdaria acumulata si de stratul de piele moarta ajuta lama sa taie firul de par cat mai de jos posibil.

2: Scurtarea.

Nu te gandi la barbierit ca la eliminarea parului, ci mai degraba ca scurtarea lui. Nivelul la care vrei sa il scurtezi iti va influenta metoda si durata barbieritului.

3: Apasarea lamei pe piele.

Sau mai degraba lipsa apasarii. Aparatele de ras cu mai multe lame si cele electrice pot compensa apasarea prea puternica pana la un anumit punct. Simpla reducere a presiunii aplicate prin forta mainii aparatului iti poate imbunatatii experienta barbieritului. Si mai ales atunci cand folosesti un aparat clasic sau un brici, cand apasarea excesiva poate provoca un film de groaza.

4: Directia.

E cu atat mai importanta cu cat numarul lamelor din rezerva creste. Cu timpul trebuie sa descoperi nu doar directia in care parul tau creste cat si particularitatile fetei tale, precum cicatrici sau alunite. Intotdeauna incepe barbieritul razand in directia in care creste parul, pentru confort. Daca vrei sa il reduci si mai mult, atunci incearca o a doua pasa, in sens perpendicular cresterii. Eu nu recomand barbieritul in sens opus sensului de crestere al firului de par, dar cine practica aceasta metoda ar trebui sa fie constient de riscuri: iritatii, fire de par crescute in piele, modificarea in timp directiei cresterii firelor de par.

 

inspiratie: apetogentleman.com

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)