Sep 292011
 

Zilele trecute am dat peste cateva sfaturi date de catre un frizer (britanic) despre cum si cand ar trebui sa ne ducem la frizer si ce sa facem acolo. Mi s-au parut interesante si am zis sa le scriu si aici in speranta ca poate va ajuta cat de cat.

  1. Mergeti la frizer cam o data la 5 saptamani – si aduceti-va aminte ca in majoritatea cazurilor cat platiti atat primiti.
  2. Aveti incredere in frizerul vostru. Dorinta lui este ca voi sa aratati bine cand iesiti de la el pentru ca sunteti cea mai buna reclama pentru serviciile lui.
  3. Oferiti frizerului detalii despre cum doriti sa aratati. Asta face ca sarcina lui sa fie mult mai usoara, daca stie cat de cat cam spre ce vreti sa va indreptati in ceea ce priveste tunsoarea.
  4. Frizerii folosesc imaginea voastra atunci cand intrati in frizerie drept ghid. Un costum business sugereaza un om de afaceri, iar tunsoarea va trebui sa reflecte acelasi lucru. Asa ca ar fi bine, ca atunci cand va duceti la frizer,  sa va imbracati cu tinuta pe care o abordati cel mai des in viata de zi cu zi. Puteti sa faceti o exceptie atunci cand frizerul va cunoaste foarte bine si stie deja ce stil abordati in mod normal.
  5. Impartasiti frizerului cate ceva (fara a exagera cu detalii) despre viata voastra, pasiuni si interese. Il va ajuta sa isi construiasca o imagine a voastra si adapteze tunsoarea acestei imagini.
  6. Fiti realisti. Alegeti o tunsoare care se potriveste varstei voastre, nu varstei care v-ar placea sa o mai aveti.
  7. Asta s-ar putea sa starneasca ceva controverse, dar : daca frizerul scoate masina de tuns inaintea foarfecelor, fugiti.

Pe scaun (aici o sa repet cateva din cele de mai sus):

  1. Nu trebuie neaparat sa stati de vorba cu frizerul, dar vorbind cu el il va ajuta sa va cunoasca mai bine si sa va tunda asa cum doriti si cum vi se potriveste mai bine.
  2. Incercati sa evitati convorbirile telefonice. Este destul de greu sa tai parul in jurul unei urechi mascate de telefon.
  3. Cand va duceti pentru prima data la un frizer purtati o discutie mai detaliata. Asta ii va da frizerului o idee despre stilul vostru. Daca nu purtati aceasta discutie este cazul sa va ingrijorati un pic.
  4. Incercati sa evitati a spune frizerului „tunde-ma cum crezi tu ca e mai bine”. In felul asta va veti alege cu o tunsoarea pe care o vrea frizerul si nu cu tunsoarea pe care o doriti. Asta trebuie sa recunosc ca o fac eu, dar frizerul deja ma cunoaste…
  5. Daca sunteti multumit de tunsoare lasati un bacsis – in general cam 10%.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)