Jul 282010
 

Cum sa mirosi bine

Surprinzator dar transpiratia nu are miros, ceea ce miroase sunt bacteriile care traiesc in transpiratie. Cel mai puternic miros va veni zona de sub brate si din zona genitala. Restul corpului secreta sare odata cu transpiratia, ceea ce impiedica dezvoltarea bacteriilor. In zona genitala si sub brate sunt secretate proteine si grasimi fara sare, ceea ce reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Gel de dus Truefitt&Hill cu aroma de lamaie verde

Cu cat timpul intre doua spalari este mai lung cu atat mirosul va fi mai puternic, de aceea este important sa va spalati de cel putin o data pe zi cu o lotiune de calitate. Deodorantele si antiperspirantele sunt cel mai des folosite pentru prevenirea si combaterea mirosului. Deodorantele mascheaza mirosul si incetinesc cresterea bacteriilor. Antiperspirantele reduc transpiratia prin blocarea partiala a porilor. Atentie totusi la compozitia si calitatea acestor produse. In majoritatea cazurilor puteti gasi alcool in exces, substante chimice care in timp dauneaza pielii, blocarea porilor de catre antiperspirant face rau (nu se mai elimina toxinele din corp/piele. Daca va puteti descurca numai cu apa, sapun sau gel de dus, apa de colonie sau parfum este excelent. In cazul in care nu va plac aceste produse, si vreti totusi sa folositi ceva pentru aceste zone, puteti folosi bicarbonat de sodiu – acesta absoarbe transpiratia si omoara bacteriile. In cazul in care sunteti extrem de sensibil in legatura cu mirosul (si nu numai atunci) va puteti rade parul din aceste zone pentru ca bacteriile traiesc si in par.

Bafta si… sa mirositi bine!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)