Jun 232010
 

Dupa ce am prezentat intr-un articol anterior cei cativa pasi de urmat pentru ingrijirea fetei, continui pe aceeasi tema, dar mult mai detaliat, cu un articol (pe care o sa il public in 2 parti, datorita lugimii lui) despre pielea barbatilor si ingrijirea acesteia.

Din ce in ce mai multi barbati sunt interesati in a avea mai mare grija de pielea lor, iar un ritual zilnic simplu de curatare si hidratare va da pielii si parului un aspect sanatos. Barbatii din ziua de azi sunt din ce in ce mai in tema despre sanatatea si aspectul pielii lor. Dar desi stiu mai multe despre cum sa-si ingrijeasca pielea, exista cativa factori ce ii impiedica sa o faca. Pentru multi barbati pielea ramane maxim in un plan secund, un loc doi. Dincolo de lumea barbieritului, este rar intalnit ca un barbat sa isi aloce timp pentru ingrijirea pielii sale, in special pielii fetei. Cu toate astea, o corecta ingrijire a pielii este esentiala pentru prezent si viitor. Pielea este prima linie de aparare a corpului impotriva bolilor, germenilor si murdariei. Barbatii ar trebui sa practice un regim de ingrijire a fetei de doua ori pe zi, in acelasi mod cum o fac si femeile.

Pielea unui barbat este cu aproximatix 20% mai groasa decat cea a unei femei si este de obicei mai ferma deoarece are mai mult colagen si elastina. Cu toate acestea, din cauza glandelor sebacee mult mai active, pielea barbatilor este mai uleioasa. Este de asemenea mai expusa deshidratarii datorita barbieritului zilnic (sau regulat). Pe scurt, asta inseamna ca este mai murdara (sau se murdareste mai repede si mai usor). Este foarte important, indiferent de tipul de piele, sa va curatati pielea zilnic. Curatarea pielii in profunzime este importanta. Pastreaza porii curati, pielea sanatoasa si cu aspect placut. Odata cu inaintarea in varsta, intervin schimbari in elastina si colagen, tesuturile conectoare ce dau pielii elasticitatea si fermitatea.

In general, pielea barbatilor este mai uleioasa, cu pori mai mari, mai vascularizata si cu o tendinta mai mare de a transpira. Barbatii sunt mai putin predispusi aparitiei ridurilor decat femeile si o curatare in profunzime zilnica ar putea fi necesara. Procesul de imbatranire a pielii este la fel pentru barbati ca si pentru femei, dar la barbati apare mai tarziu si este mai accentuat. In pielea barbatului, derma este mai groasa si mai bogata in colagen, iar epiderma este adesea mai uleioasa. De aceea este mai rezistenta decat pielea femeii efectelor soarelui si a altor factori de mediu. In jurul varstei de 40 – 50 de ani, derma barbatului se subtiaza si nivelul de colagen scade natural, dar dramatic, cauzand aparitia unor riduri mai adanci. Ca si femeile, barbatii pot preveni si corecta semnele imbatranirii cu o ingrijire corecta a pielii.

Pielea unui barbat este prima aparare impotriva efectelor soarelui, climei si a altor factori din mediul inconjurator cum ar fi poluarea. Pielea indeplineste functii esentiale: regleaza temperatura corpului, elimina transpiratia si toxinele si multe altele. Pielea unui barbat are nevoie de a fi efectiv protejata zilnic. Unii barbati nu vor sa isi bata capul cu prea multe produse de ingrijire a pielii. Cu toate acestea, incepand cu actiuni de baza – curatare, protejare si curatare dupa barbierit – constituie o rutina eficienta de ingrijire a pielii. Pentru un barbat ce doar isi spala fata cu apa si sapun, aceasta rutina poate parea complicata. Cu toate ascestea, beneficiile acestor pasi de baza sunt nenumarate.

Crema pentru curatarea fetei Ultimate Comfort

Spalarea zilnica a fetei va mentine porii neblocati, ceea ce poate preveni o multitudine de probleme ale pielii, cum ar fi cosurile sau firele de par crescute in piele, probleme ce nu numai ca sunt dureroase si inestetice, dar pot lasa si urme decolorate pe suprafata pielii.

Balsam pentru dupa barbierit Ultimate Comfort

Barbieritul zilnic poate usca pielea unui barbat. Pentru a preveni aceasta, cautati creme sau geluri special concepute pentru a trata tipul vostru de piele, indiferent daca este sensibila, uscata sau predispusa la imperfectiuni. Pielea sensibila poate fi caracterizata prin roseata, senzatie de arsura si tendinta de a se irita de la barbierit. Pielea uscata poate da o senzatie de strangere si elasticitate redusa. Pielea predispusa la imperfectiuni poate fi caracterizata de cosuri, mici umflaturi dupa barbierit sau fire de par crescute in piele. Dupa barbierit, pielea ar trebui calmata cu un balsam pentru dupa barbierit.

Pielea barbatilor ar trebui, de asemenea, protejata de efectele soarelui pentru o sanatate optima. Cautati creme de protectie solara sau hidratante cu SPF (factor de protectie solara) 15 sau mai mare. Cremele de barbierit sunt o mult mai buna solutie decat spumele care au goluri cu aer si pot cauza neplaceri atat in timpul barbieritului cat si dupa (taieturi, piele uscata, etc). Aparatul de barbierit este si acesta foarte important, lama acestuia sa fie cat mai ascutita si incercati sa evitati aparatele de unica folosinta.

  7 Responses to “Ingrijirea pielii barbatilor de la A la Z – partea I”

  1. Salut am si eu o problema imi apar cosuri intruna ma puteti sfatuii ceva?

  2. Daca sunt cosuri si nu fire crescute in piele sau intrate in piele, in primul rand as zice sa acorzi o atentie deosebita igienei fetei (ceea ce nu multi barbati o fac). Speli fata si dimineata si seara cu o lotiune speciala de curatare a tenului (nu cu sapun de maini sau corp) si la 3 zile folosesti si un exfoliant. Murdaria e una din principalele cauze ale aparitiei cosurilor. O alta idee buna ar fi si un consult medical daca problema ia amploare sau nu se rezolva pentru o perioada mai mare de timp. Ai mai putea sa incerci si cu o metoda de a elimina toxinele din organism… activitati sportive, sex, bei apa multa, atentie la ce mananci, etc.

  3. Dar Exoliantul si unele Lotiuni pt curatarea fetei sunt 20+ (ani) eu am 17 e in regula sa folosesc exfoliantul no10….sa nu am surprize pe viitor…..si cu lotiunea de curatarea fetei….ce-mi recomanzi sau nu conteaza varsta?Ms Anticipat

  4. Produsele de la Truefitt&Hill nu au o limita inferioara de varsta pentru a fi folosite. Dar avand in vedere ca se recomanda folosirea exfoliantului de maxim 2-3 ori pe saptamana, eu as zice sa il folosesti de maxim 2 ori pe saptamana, avand in vedere ca pielea este un pic mai sensibila la varsta ta si inca sufera transformari. La lotiune nu este nicio problema.
    In general, ingrijirea tenului nu are o varsta minima de la care se incepe. Cu cat incepi mai devreme cu atat este mai bine si tenul o sa aiba un aspect mai placut cand inaintezi in varsta. Tenul trebuie curatat si hidratat indiferent de varsta. Doar ca se necesita o atentie la ce produse folosesti.

  5. exista servetele umede pentru barbati? stiu ca pentru femei exista de la diferite firme, pentru fata.nu as vrea sa par gay stergandu-mi fata cu servetele umede de femei :))de multe ori transpir cand este foarte cald de imi aluneca ochelarii de pe fata :))daca m-ai putea ajuta cu un raspuns ar fi perfect 🙂

  6. hahaha,pune niste banda izolatoare pe ei :)) sa iti stea pe cap

  7. darius de ce esti gay daca te stergi cu servetele umede pentru femei? Produsele de ingrijirea pielii pentru femei sunt bune si pentru barbati.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)