Oct 182011
 

Cativa dintre noi au din belsug. Cativa nu-l au aproape deloc. Unii au chiar mai mult par pe ceafa decat pe cap. Dar ce au toti acesti barbati in comun, indiferent de statutul social, inaltime, echipa favorita sau actorul favorit,  este observatorul (mai bine zis observatoarea)  sever  ce rasufla apasat in ceafa fiecaruia.

O prietena mi-a spus ca foloseste parul de pe ceafa al unui barbat ca un indiciu pentru cat par ar avea individul pe spate si in 85 % din cazuri nu greseste. O alta prietena imi spunea ca daca un barbat nu-si ingrijeste parul de pe ceafa, care este atat de vizibil, atunci imaginati-va cum arata parul care este mai putin vizibil… Cu alte cuvinte, daca parul de pe ceafa este neingrijit atunci lumea isi va imagina ca sunteti cu totul o persoana neingrijita.

Ori controlam noi parul de pe ceafa ori ne controleaza el pe noi si ne afecteaza imaginea in societate. Sigur, s-ar putea sa reusiti si fara a baga in seama parul din acest loc, precum Ginghis Khan sau Tom Jones, dar mai bine un barbat „bine” decat unul dur. Nu? La fel cum ai avea atat de mult par pe piept incat nu mai exista o separare intre unde incepe barba si unde se termina parul de pe piept, parul de pe ceafa afecteaza destul de mult imaginea unui barbat atunci cand poate nici nu va imaginati sau va doriti mai putin.

Daca ar fi sa gasim o analogie a parului de pe ceafa in termeni feminini (ca sa va puteti imagina mai bine), ar fi ca si cum ati cunoaste o femeie superba care ar avea o mustata ce ar face invidios orice barbat. Nu conteaza cum arata in rest sau ce lucruri interesante spune, sau cat de bine e imbracata, nu va veti putea concentra decat la firicelele de par de deasupra buzelor. Si va intrebati „Dar oare ea nu vede asta? De ce nu foloseste ceara? I-ar lua 5 minute sa scape de parul ala.” Ei, cam asa se gandesc si ele cand vad barbati cu prea mult par crescut pe ceafa si neingrijit. Nu cred ca vreti sa fiti varianta masculina a femeii cu mustata.

Treaba este ca, avand in vedere ca majoritatea dintre noi nu isi vad parul de pe ceafa, nu ii acordam prea multa atentie. Dar de acum inainte imaginati-va ca arata urat tot timpul. Daca va ajuta, puteti sa va uitati pe strada sau la servici la ceilalti barbati si o sa vedeti cam cum sta treaba. Nu va place cum arata o ceafa neingrijita? Femeilor le displace cam de 10 ori mai mult.

Spor la treaba si la ingrijirea personala.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)