Barbieritul traditional

 

De-a lungul timpului maestrii barbieri au folosit tehnici diferite de a barbierii, toate avand la baza aceleasi principii. Ritualul barbieritului descris in aceasta pagina reprezinta doar una din modalitatile prin care se poate realiza un barbierit perfect.


Pregatirea pentru barbierit

In primul rand fata trebuie pregatita pentru barbierit. Utilizati apa calda pentru a inmuia firele de par si deschide porii. Barbieritul imediat dupa sau in timpul unui dus da cele mai bune rezultate. Ca alternativa, puteti pune pe fata un prosop umezit cu apa fierbinte pentru cateva minute pentru a obtine acea inmuiere esentiala a barbii.

Aplicati pe fata si gat crema sau sapun pentru barbierit. Este recomandata utilizarea unei creme sau al unui sapun pe baza de glicerina. Cele mai bune rezultate se obtin prin folosirea unui pamatuf de calitate din par natural de bursuc. In cazul in care folositi crema, plasati o cantitate mica in palma, udati pamatuful cu apa calda si, cu miscari circulare in palma, obtineti un strat consistent si cremos pe parul pamatufului.

Udati fata si, din nou, cu o miscare circulara, aplicati crema pe barba astfel incat sa permiteti pamatufului sa ridice firele de par. Pamatuful poate fi din nou inmuiat in apa calda in cazul in care este necesara mai multa umezeala pentru aplicarea cremei.

In cazul folosirii sapunului pantru barbierit, umeziti bine pamatuful cu apa calda si folositi aceleasi miscari circulare pe sapun pentru a obtine stratul bogat ce urmeaza sa fie aplicat pe fata.

Barbieritul

Asigurati-va intai daca parul de pe gat creste in aceeasi directie cu parul de pe fata. Incepeti cu partile laterale ale fetei si terminati cu zonele mai dure cum ar fi barbia si gatul. Aceasta ofera cremei de barbierit timpul necesar inmuierii acestor zone. Recurgeti la miscari fine scurte si egale ale aparatului de ras, in sensul de crestere al firelor de par, folosind lame foarte bine ascutite (evitati lamele uzate).

Clatiti cat mai des aparatul de barbierit in timpul barbieritului.

In cazul in care parul facial are o viteza mare de crestere si rezulta aparitia inestetica a acestuia spre seara, puteti evita acest lucru aplicand din nou crema de barbierit si barbierindu-va perpendicular pe directia de crestere a parului, cu miscari mai scurte ale aparatului. Aplicarea din nou a cremei este esentiala in evitarea iritatiilor.

Finalizarea

Clatiti fata cu apa rece pentru a ajuta la inchiderea porilor.

Protejati-va pielea prin aplicarea unui balsam pentru dupa barbierit, fara alcool si emolient. Acesta este un pas foarte important ce intinereste, protejeaza, regenereaza si da pielii finetea mult dorita. Prin aceasta, fiecare barbierit ulterior devine mai confortabil si mai benefic.

Sfaturi utile

Daca aveti o barba viguroasa sau piele sensibila, este necesara aplicarea pe fata si gat a unui ulei pentru pregatirea barbieritului. Acesta protejeaza pielea prin inmuierea barbii si ajuta lama aparatului de barbierit sa alunece mai usor pe piele. 

Folositi-va de mana libera pentru a intinde usor pielea fetei in timpul barbieritului. Aceasta da posibilitatea unei alunecari fine a lamei pe piele si permite un barbierit mai eficient.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)