Oct 072011
 

In articolul anterior va prezentam un tutorial video despre cum se ascute un brici pe piatra sintetica japoneza Naniwa 12k. La sfarsitul videoclipului Cristian spunea ca dupa ascutirea pe piatra urmeaza finisarea pe strop, prima data pe panza iar apoi pe partea de piele.

Iata in cele ce urmeaza 3 tutoriale videmenite sa va ajute in ascurirea briciului.

In primul videoclip sunt prezentate cateva tipuri / marci de curele pentru ascutit briciuri: Illinois 361, Walking Horse, Invisible Edge, Neil Miller, Straight Razor Design, si Kanayama. Fiecare dintre ele este foarte bine descrisa si ilustrata, cu foarte multe detalii despre materialele din care sunt facute, sfaturi de folosire si preturi.

Urmatorul videoclip prezinta ascutirea briciului pe tipurile de curea prezentate anterior, cu avantaje, dezavantaje si sfaturi pentru fiecare. Un tutorial video foarte util pentru cei ce vor sa imbratiseze aceasta pasiune.

Urmatorul videoclip este unul mai vechi care prezinta ascutirea briciului pe cureaua Straight Razor Design. Va sfatuiesc sa il vizionati cu atentie pentru ca sunt prezentate foarte multe si foarte utile detalii si sfaturi pentru ascutirea briciului pe curea (strop) de piele.

Sper ca aceste tutoriale sa va fie de mare folos, mai ales celor care sunteti la inceputurile folosirii briciului sau aveti de gand sa va apucati de acest “sport”, dar si celor initiati carora, dintr-un motiv sau altul, v-a scapat cate ceva din aceasta etapa a barbieritului traditional cu briciul.

Pentru a afla mai multe despre tehnica ascutirii briciului pe curea de piele sau despre tipurile si marcile existente in lume (si calitatea si caracteristicile acestora), sau daca doriti sa ne impartasiti despre experienta voastra, va invitam pe forumul nostru forum.barbieritdelux.ro unde puteti intra in legatura cu Cristian (autorul acestor tutoriale) si cu alti pasionati ai barbieritului traditional.

Cristian – din nou, multumim!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)