Mar 302010
 

Firele (parul) pamatufului

Valoarea unui pamatuf este data, in primul rand, de calitatea firelor (parului) folosite. Preturile pentru pamatufurile cu fire sintetice sunt dintre cele mai mici, in timp ce pamatufurile de calitate superioara, facute cu fire de par natural de bursuc, sunt mult mai scumpe. Istoric vorbind, barbatii apartinand clasei superioare a societatii au folosit si folosesc pamatufuri cu par natural de bursuc, in timp ce „oamenii din popor” preocupati de o estetica mai putin pretentioasa se limiteaza la versiuni mai ieftine ale pamatufurilor.

Pamatuful a fost in Europa unul din simbolurile statutului social, un pamatuf scump sau excentric fiind modul prin care un barbat isi exprima personalitatea sau chiar averea.

Pamatufurile cu fire sintetice, cel mai des din nailon, apartin nivelului de jos al preturilor si calitatii. Firele sintetice sunt mai ieftine si mai rigide decat cele naturale si:

 • retin mai putina apa decat cele naturale;
 • formeaza spuma mai greu;
 • Se simt mai aspru pe piele.

Pamatufurile cu fire sintetice si naturale combina firele sintetice cu par de porc mistret, in incercarea de a imbunatatii calitatea pamatufului, dar acesta:

 • nu imbunatateste cu mult calitatea spumei obtinute;
 • este la fel de rigid ca pamatuful sintetic;
 • are o capacitate mai mare de a retine apa decat cele sintetice;
 • are tendinta de a se rupe mai usor decat firele sintetice.

Firele de par de bursuc reprezinta cel mai bun si mai luxos material existent pentru pamatufuri. Printre avantajele acestora sunt de mentionat:

 • au capacitatea ideala de a retine apa;
 • pot crea o spuma superba;
 • se simt fin si moale pe pielea fetei;
 • durabilitatea acestora nu a fost atinsa pana acum de orice alt material sintetic sau natural.

Deci nu este atat de greu de ales un tip ideal de par de pamatuf, nu? Gresit. Acum stim ca, pentru a obtine o spuma cu adevarat buna, trebuie sa folosim un pamatuf cu par natural de bursuc. Dar ce tip de par de bursuc este cel mai bun?

Sunt numai 4 tipuri de par de bursuc folosite pentru pamatufuri:

 • Pure badger (par „pur” de bursuc)
 • Best badger (par „superior” de bursuc)
 • Super badger (par „super” de bursuc)
 • Silvertip badger (par „cu varf argintiu” de bursuc)

In timp ce cateva companii insista in folosirea altor terminologii, acestea sunt denumirile celor 4 tipuri de par de bursuc folosite de adeptii barbieritului umed din intreaga lume pentru a descrie calitatea unui pamatuf.

Intr-un articol viitor vom descrie in amanunt aceste 4 tipuri de par de bursuc, pentru a putea fi cat mai in tema atunci cand alegeti sa achizitionati un pamatuf.

  6 Responses to “Tipuri de pamatufuri pentru barbierit”

 1. Ba, dati-o naibii de treaba, asta cu “clasele sociale”, “pamatuf de bursuc”(si ala de patru tipuri) e hilara si absurda,, iar chestiile cu retinutul apei, estetica, durabilitatea, sunt elucubratii curate, articolul asta ori e la misto, ori e scris in secolul nooshpe, ori autorul e “dus”…:-)))

 2. @ kimner mie mi se pare foarte bine documentat articoulul, si cand se refera la clasele sociale, crede-ma ca se refera la trecut nu la prezent. Este clar ca un par natural de orice animal ar fi el retine altfel apa decat o imitatie de par din plastic.

 3. Para quem eu torço? Eu torço para que o PT, como máquina de produção de ideologia e de falsificação da história, se exploda. Torço para que alguns de seus mistificadores terminem na cadeia. Mas isso ainda está longe. A hidra, como é de sua natureza, tem muitas cabeças. Os que combatem esse ente criado para tomar o lugar da sociedade têm de saber que, na “hora h”, eles sempre se juntam. O petismo trava uma disputa interna pela consolidação de imagens. Às pessoas decentes cabe a torcida pelo triunfo da lei

 4. şu sigarayı ilk bulan adam çok kötü yapmış hem şu büyükler zararlarını bile bile içiyorlar bence bayabi mantıksızca onlar kendilerini sakinleştirdiklerini sanarken zehirliyor

 5. dirty sexy money for sure. i just discovered it this summer and finsihed all the season over the course of a week! its a complete addiction but the show was just amazing and just getting started! DIRTY SEXY MONEY needs to be brought back

 6. Härliga bilder att titta på, särskilt nu då det är mörkt och regnet öser ner. Höstkänslorna kryper sig på en men dina bilder andas sommar, brittsommar kanske. Min första skugglilja slog ut i dag.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>