Mar 252010
 

Pamatufurile

Acest articol este primul dintr-o serie ce isi propune sa trateze toate aspectele legate de pamatufuri. In urmatoarele articole din acesta serie vom vorbi despre fiecare tip de pamatuf in parte (din punct de vedere al calitatii parului folosit).

Barbieritdelux.ro crede ca, din toate produsele asociate obtinerii unui barbierit perfect, pamatuful este cel mai important. Uitati de folosirea degetelor pentru aplicarea spumei, cremei sau sapunului; singura cale decenta de a obtine o spumare buna, exfoliere a pielii, ridicare a firelor de par pentru pregatirea barbieritului este folosirea unui pamatuf. Acum, ca am lamurit acest lucru, sa privim mai atent asupra pamatufului. Termenul pamatuf se refera la un manunchi de fire de par fixat intr-un maner, ce este folosit pentru aplicarea sapunului sau cremei de barbierit pe fata in timpul barbieritului. Manerele de lux executate manual pot fi facute din materiale ca fildesul sau chiar aurul si pot fi proiectate pentru a da o senzatie de echilibru la mana. Manunchiul de fire de par poate fi compus din orice numar de fire naturale sau artificiale.

De ce sa folosim un pamatuf?

Pamatufurile sunt folosite dintr-o varietate de motive, dar in special pentru abilitatea lor de a facilita un barbierit eficient, confortabil si placut. Un manunchi de fire retine o cantitate insemnata de apa care, atunci cand este amestecata cu sapun sau crema de barbierit, creeaza o spuma mai bogata si umeda. O spuma mai bogata si foarte umeda se traduce intr-o lubrifiere mai buna, ducand astfel la mai putine rateuri ale aparatului de barbierit eliminand iritatiile, senzatia de arsura si alte probleme ale pielii. Deoarece un pamatuf este folosit in mod normal cu sapun sau crema pe baza de glicerina, aceasta poate inlocui procesul dinaintea barbieritului de spalare si aplicare a unei lotiuni pe fata. Aplicarea cremei cu degetele face ca firele de par sa fie lipite de fata sau sa se ridice neuniform, deci nu este indicat acest procedeu. Deci, care sunt beneficiile folosirii unui pamatuf?

  • Creeaza o spuma mai bogata si mai umeda;
  • Exfoliaza pielea;
  • Inmoaie si ridica firele de par;
  • Permite un barbierit mai eficient si fara griji

Acum ca ati investit intr-un pamatuf va trebui sa stiti cum sa aveti grija de el pentru a obtine maximum de potential si a-l pastra de-a lungul mai multor ani.

  • Clatiti-l bine cu apa curata dupa fiecare folosire.
  • Eliminati excesul de apa prin scuturarea acestuia.
  • Asezati pamatuful in suport, cu parul in jos.

Eliminarea surplusului de apa din pamatuf previne formarea mucegaiului si umiditatii care poate afecta adezivul ce tine firele de par in maner. In cazul in care observati ca firele de par incep sa se desprinda din maner, atunci inseamna ca ingrijirea pamatufului nu s-a facut bine – pentru pamatufuri mai noi de 3 ani.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)